Полезно

Защо да предпочетем климатици, закупени от специализирана фирма

Posted On ноември 16, 2018 at 4:27 pm by / Коментарите са изключени за Защо да предпочетем климатици, закупени от специализирана фирма

Изборът на качествен уред сред изобилието от предлагани климатици е само едно от предизвикателствата пред днешния потребител. Важно е той да бъде избран правилно от специалисти, според приложението, за което ще се използва. Имайте предвид, че в техническите университети специалността “Топлотехника” се изучава 5 години. Наборът от климатична техника е огромен, а нашата задача като професионалисти е да изберем най-оптималната техника за Вашите нужди. Ние ще се съобразим и с финансовите Ви възможности, защото ИМАМЕ ОГРОМЕН ИЗБОР ОТ МАРКИ И МОДЕЛИ. Консултацията от специалист, изпратен от Алимар Клима на Вашия адрес е безплатна. Освен това има една много важна особеност – след дадена препоръка за определен вид техника (като марка, модел и мощност) от специалист на Алимар Клима и закупена техника от нас, ние поемаме ангажимент да я сменим, ако не сте доволни от постигнатия резултат. Имайте предвид, че отказваме да продаваме техника, която считаме, че е неподходяща за даденото помещение.

След като вече сте избрали даден климатик, трябва да обърнете внимание на това дали има възможност той да бъде монтиран от професионалисти (ние предлагаме климатици с включен безплатен монтаж) или ще се наложи сами да се заемете с тази задача.

И в двата случая е необходимо да знаете основни факти за монтажа на климатика, защото това е важна дейност по време на експлоатационния период при всички климатици. Част от услугите, които предоставяме на нашите клиенти са монтаж и настройване на климатичния уред, с което улесняваме потребителя и му спестяваме нерви и усилия.

Ако все пак искате сами да извършите дейностите по монтажа на климатика у дома, то следвайте няколко съвета:

  • изберете най-подходящото място;
  • запознайте се в детайли с модела на климатика;
  • уверете се, че напълно сте разбрали последователните етапи при монтажа на климатик;
  • осигурете си необходимите инструменти.
  • Не бихме искали да оспорим качествата Ви на техник, но ще изброим и още няколко причини, за да изберете климатик с осигурен монтаж:
  • Дори да сте закупили качествен климатик, ако той не е монтиран правилно, ще работи неефективно.
  • Ако се чудите откъде да спестите при избора на климатици, не пестете от това уредът да не е с осигурен монтаж. За съжаление при непрофесионално поставяне на климатик, можете да пострадате вие и околните. Монтажът на климатици не е работа за всеки!

Освен вложените усилия за монтирането на климатика, има вероятност да си довлечете още нерви и разходи, защото при неправилно инсталиране на уреда, може да се наложи демонтаж, сервиз и т.н.

Още ли се колебаете дали да изберете някой от климатиците с осигурен монтаж и демонтаж или искате да запретнете ръкави и да се справите с цената на много рискове и усилия с подобна задача?

Доверете ни се – при нас в Алимар Клима има голям избор от нови и рециклирани климатици с осигурен монтаж и демонтаж. При част от тях монтажът е безплатен, което е споменато и в описанието на продукта. Другите услуги, които предоставяме са: извършване на ремонтни дейности на всички видове климатици; настройване на климатици (включително и дистанционно управление); зареждане на климатици с фреон (R22, R410, R407, R32); осигуряване на техническо обслужване (месечно и годишно); извършване на профилактика на климатици и климатични инсталации; гаранционен и извънгаранционен сервиз на климатици.