Полезно

Изгодно ли е отоплението с конвектор?

Posted On ноември 16, 2018 at 3:35 pm by / Коментарите са изключени за Изгодно ли е отоплението с конвектор?

C непрекъснато нарастващите цени за електричество, все повече българи търсят варианти, с които да редуцират разходите си. Ниската цена и високата енергийна ефективност обуслява нарастващия през годините интерес към конвекторите като основен източник за отопление в жилището. Уредите осигуряват комфортни температури и икономичност през зимния сезон.
Конвекторите представляват електрически нагреватели за отделяне на топлина. Използването им е икономично, а техният елегантен дизайн се вписва идеално в интериора на всяка стая. Могат да се вграждат в тавани, стени или подове, така че да остава повече свободно пространство. Притежават защита от пръски, поради което могат без проблем да се монтират в бани и други влажни помещения.

Сравнено с други алтернативни уреди, отоплението с конвекторите е идеално за помещенията, които обикновените радиатори оставят студени, тъй като електрическите нагреватели притежават значително по-голяма мощност. Желаната температура се достига бързо и безшумно – едва няколко минути след включването на уредите. Регулирането й се извършва чрез механични или електронни термостати. Вторите се характеризират с бързо топлоотдаване и изключително прецизно следене на температурата, което обуславя по-малкото време за работа и съответно по-ниския разход на електричество.

Удобството на конвекторите е особено ценено от семейства с малки деца. Уредите са мобилни и могат да бъдат лесно премествани в различни помещения, където да продължат да бъдат източник на топлина за семейството. Проблемът с безопасността е решен посредством строгите тестове, през които са преминали много от съвременните модели конвектори – те са гарантират сигурност и не крият опасност от изгаряния.

Един от лидерите в производството на електрически конвектори е френският производител Atlantic. Уредите на тази марка са известни с високата си надеждност и ефективна технология за пестене на енергия. Създават уют и топлина безшумно, без да изсушават въздуха и без да причиняват алергии.  Допълнителното предимство на конвекторите Atlantic спрямо други производители са изключително конкурентните им цени.

За разлика от климатиците, за покупката на тези електрически уреди няма да ви се наложи да похарчите няколко хиляди лева, нужни са ви едва няколкостотин. Ако се колебаете кой да изберете, разгледайте конвекторите в онлайн магазина на Алимар Клима, където можете да намерите този, който да отговаря в най-голяма степен на Вашите нужди от комфортни температури през зимните месеци.