home slider

Какво представлява термопомпата въздух-вода?

Posted On март 28, 2019 at 3:55 pm by / Коментарите са изключени за Какво представлява термопомпата въздух-вода?

Термопомпите са изключително подходящ избор, който съчетава висока енергийна ефективност с ниски разходи за отопление или охлаждане. Природата предоставя своите неограничени ресурси като въздух и вода, които посредством принципа на работа на термопомпите се трансформират в енергия за отопление, охлаждане или битова гореща вода. Този процес е впечатляващо продуктивен, защото термопомпата използва много малко количество електрическа енергия за своите системи и ви прави независими от другите видове горива като въглища, газ и други. Този вид инсталация се отличава с високия си коефициент на полезно действие и минималните количества вредни емисии, които са в съответствие с международните изисквания за опазване на околната среда.

Лесен принцип с добри резултати

Терпомомпите работят на принципа на хладилниците, но по обратен начин. В хладилниците топлината се пренася от вътре навън, а при термопомпите се случва точно обратното. Топлината от атмосферата се пренася във вътрешните помещения с помощта на климатичната система. Иновативната технология при термопомпите използва външния въздух като неизчерпаем източник на топлина. При взаимодействието с хладилните агенти започва термодинамичен процес, който изпомпва топлината от място с по-ниска към място с по-висока температура. Вграденият топлообменник отдава получената топлина в централната топлоразпределителна система. Термопомпата пренася топлината, като изразходваната електроенергия служи само за задвижване на компресора, помпата и управлението.

Функция охлаждане

Уникалната отоплителна система ви позволява да отоплявате вашия дом през зимата и да го охлаждате през лятото без допълнителни инвестиции. Ако инсталирате конвектори към системата, ще можете да ползвата функция охлаждане, което е изключително рационално и функционално решение.

Разумна инвестиция в бъдещето

Ако решите да инсталирате термопомпа днес, вие правите разумна инвестиция в бъдещето. Освен че правите сигурна инвестиция за вашия комфорт, вие получавате гъвкаво решение, ниски месечни разходи за отопление, висока енергийна ефективност и екологични предимства за вашето семейство и за околната среда. Направената първоначална инвестиция за закупуване и инсталиране на термопомпа ще започне да се възвръща още от момента, в който системата влезе в експлоатация, а възвръщаемостта на средствата се изразява чрез значително намалените разходи за електроенергия и липсващите такива за текуща поддръжка. Термопомпите са инвестиция във вашето бъдеще и бъдещето на вашите деца.