Полезно

Климатици, които климатизират голяма площ

Posted On ноември 16, 2018 at 5:00 pm by / Коментарите са изключени за Климатици, които климатизират голяма площ

Защо да изберете климатици с мултисплит система?

Всички климатици с мултисплит системи са идеалният избор за климатизиране на повече от едно помещение. Причината е, че при тях едно външно тяло може едновременно да работи с от две до пет вътрешни тела. Предимство също е, че капацитетът и дизайнът на вътрешните тела могат да бъдат различни, съобразени със съответното помещение и неговите особености.

Благодарение на мултисплит системите, можете да изберете различни климатици с показатели, които отговарят на Вашите желания. Имате възможност да инсталирате безшумен климатик с малък капацитет в спалнята Ви, а пък във всекидневната стая да заложите на климатик с по-голяма мощност, предназначен за по-големи помещения.

Друго предимство на мултисплит системите при климатиците е гъвкавият им монтаж. Системите позволяват външното тяло на климатика да бъде монтирано там, където пожелаете, защото има възможност за използване на по-дълги тръбни пътища.

Мултисплит системите са икономични заради по-ниското минимално топлоотдаване, което изискват. Тоест ще ви се налага по-рядко да включвате и изключвате климатика.

Какви са основните предимства на сплит системите при климатици в сравнение с моносплитния метод?

Отговорът е: икономия и комфорт в повече помещения в дома или офиса Ви. Например, при следните параметри на топлоотдаване – 4,02 kW и консумация – 1,08 kW, чрез мултисплитна система с три тела могат да се климатизират до три помещения и то при идентични месечни сметки за ток, както при един обикновен климатик. Друг голям плюс е препрограмираната опция, която позволява, ако в едното помещение се достигне температура, която сте задали, останалата енергия автоматично да се пренасочва към другите стаи. По този начин лесно и икономично се поддържа желаната температура в цялото жилище.

Благодарение на големия избор от вътрешни тела, в една мултисплит система, имате възможност да комбинирате климатизаторите не само по капацитет, но и според интериора на вашето помещение. Различните типове вътрешни тела включват касетъчни, подови, стенни, таванни и канални тела.