Полезно

Почиствайте редовно филтрите на Вашите климатици

Posted On ноември 16, 2018 at 4:18 pm by / Коментарите са изключени за Почиствайте редовно филтрите на Вашите климатици

Всеки климатик ще Ви се отблагодари, ако и Вие се погрижите добре за него. По този начин ще му осигурите по-дълъг живот, по-голяма ефективност, а в същото време ще можете да бъдете сигурни, че въздухът в дома или офиса Ви ще е свеж и чист. Имайте предвид, че климатиците въртят вътрешния въздух на помещението. Само най-скъпите и най-качествените японски климатици предлагат опцията “пресен въздух”. Чрез редовна профилактика, която включва и почистване на филтрите, ще премахнете плесента и прахта от климатика, ще подобрите неговата функционалност и ще избегнете натрупването на алергени.

От почистването на филтрите на всички видове климатици зависи дори и консумацията на електричество. На какво се дължи това?

Причината е, че всички климатици със замърсени филтри работят с много по-голямо усилие и по този начин изхабяват допълнително количество ток. За да избегнете това да се случи и при Вашите уреди, почиствайте климатиците у дома и в офиса поне един път месечно.

Всички климатици са с филтри, които могат да се измиват. Можете да се обърнете към техник специалист, който да почисти филтрите на климатика вместо Вас, но ако отделите необходимото време, със сигурност ще успеете да се справите и сами. За тази цел Ви е необходим препарат за почистване на климатици.

Преди да започнете процедурата по почистване, отстранете филтъра от климатика. Изплакнете го под течаща вода и след това използвайте препарата и четката, за да почистите в дълбочина. Оставете филтъра да изсъхне и когато е напълно сух го върнете в климатика.

Ако решите, че не можете да отделите достатъчно време за тази процедура или че е необходима цялостна профилактика на Вашите климатици, винаги можете да се обърнете към нашите експерти. Профилактика на климатиците от специализирана фирма е редно да се прави 2 пъти в годината – преди летния и преди зимния сезон. При по-слабо замърсена външна среда, може и веднъж в годината. Всичко това удължава живота на климатика Ви и намалява експлоатационните му разходи. Външното тяло на климатика е необходимо да се мие редовно, поради това, че между ламелите на топлообменника се натрупва прах и той не може да охлажда качествено. Поради тази причина климатикът започва да прегрява и коефициентът му на полезно действие спада, в следствие на което започва да харчи повече ток и се съкращава живота му.

В Алимар Клима извършваме измерване на работно налягане в системата; почистване на топлообменника на външното тяло диагностика на климатичната система; почистване и дезинфекция на топлообменника на вътрешното тяло и неговите въздушни филтри; измерване температурата на изходящия и входящия въздух от вътрешното тяло на климатика и проверка и почистване на дренажната система.