Полезно

Удобно управление на климатици чрез смартфони

Posted On ноември 16, 2018 at 5:13 pm by / Коментарите са изключени за Удобно управление на климатици чрез смартфони

internet-control

Когато температурите скочат до + 30 °C или паднат до -5 °C, трябва да знаете, че климатиците у дома или в офиса трябва да останат включени. По този начин те продължават да функционират нормално за по-дълго време; съответно в помещението се запазва желаната температура.

Как можем да постигнем още по-лесно пълен комфорт при използването на климатични системи?

Естествено като използваме оптимално напредъка на новите технологии. Смартфоните са полезно решение за управление на ефективността на Вашия климатик, което се базира на осигуряване на комфорт чрез минимална консумация на ток. С помощта на мобилния си телефон, таблет или лаптоп вече може да управлявате модерните климатици, дори когато сте извън дома или офиса си.

Необходимо условие за тази функция е това Вашият климатик да има връзка с интернет чрез wi-fi мрежа. Във вътрешното тяло на климатиците се включват wi-fi модеми, благодарение на които се осъществява връзката на машината с интернет.

Локалната връзка може да се управлява онлайн дори от разстояние, чрез смартфон или таблет с операционна система iOS или Android. Трябва да се инсталира и съответното приложение – различните марки имат разработени собствени приложения, които се изтеглят безплатно от мрежата. Когато и климатикът, и мобилното устройство имат непрекъсната онлайн връзка, то те могат да си взаимодействат и от разстояние.

Каква е информацията, която получавате от Вашия климатик онлайн?

Благодарение на виртуалния контрол, можете да имате пълен достъп до настройките на Вашия климатик. По този начин имате възможност дистанционно да изключвате и включвате климатика, да увеличавате или намалявате температурата, да променяте режимите, да проверявате точната температура в помещението, да регулирате скоростта на вентилатора и др. Така онлайн управлението напълно отговаря на функциите на стандартното управление с дистанционно.

Ако се страхувате да оставите Вашия климатик да функционира без да има кой да го наблюдава, управлението чрез wi-fi връзка е точно за Вас. Ако се възползвате от него, няма и да Ви се налага постоянно да включвате и изключвате климатичната система, което може да се отрази пагубно за най-важната част от климатика – компресора.

Възползвайте се от иновативните технологии за управление на Вашия климатик чрез телефон или друго смарт устройство, за да не стартирате и прекъсвате работата му постоянно. Освен, че запазвате спокойствието си и не товарите компресора, по този начин спестявате и от сметката за ток, защото климатикът Ви използва по-малко електроенергия.