Огледът се извършва от нашите търговци или инсталатори в зависимост от естеството му: сложност на монтажа или затруднения при определянето на необходимата мощността на климатичната система- в случаите на много голямо или нестандартно помещение. Огледът се извършва в удобно за Вас време. Нашите служители ще Ви помогнат да определите къде е най-подходящото място за монтаж на вътрешното и външното тяло на климатика. Ще Ви посъветват за мощността на климатика, необходим за климатизиране на конкретното помещение. Ако имате дори най-малки съмнения относно самият монтаж заявете оглед, за да сте сигурни, че в деня на монтажа всичко ще премине по план.

 

Кога трябва да поискате оглед?

  • Нестандартно помещение

Огледът е задължителен в помещения със сложна форма- П или Г-образни, при наличие на колони или други интериорни елементи, които биха затруднили въздушния поток на климатика.

  • Липсва достъп за монтаж

Оглед се налага и когато няма достъп за монтаж на външното тяло. Това обикновено се случва при липса на прозорци на стената, на която ще се монтира, когато жилището е на последен етаж и има скосени тавани и т.н. В тези случаи е важно да се прецени как ще протече монтажът- със стълби отвън или ще е необходимо да се наеме специализиран транспорт- автовишка, което би оскъпило услугата. Ако това не е уточнено до деня на монтажа е много вероятно той да бъде отложен, поради липса на достъп до мястото, където трябва да се монтира външното тяло. А това ненужно ще забави монтирането на климатика.

  • Голямо помещение

Препоръчително е да се извърши оглед и когато става дума за много големи помещения- търговски площи, складове, заведения. При посещението на място най-лесно може да се прецени каква мощност е необходима за климатизацията на помещението и броят и видът на климатизаторите, необходими за целта.

  • Условия за оглед
Предварително посещение за оглед за монтаж на климатик се заплаща 40 лв., които се възстановяват на клиента при покупка на техника от АлимарКлима.
За монтаж на продукти от инженеринговото ни портфолио – термопомпи, вентилаторни конвектори  и др. огледът е задължителен.
Предварителния оглед за термопомпи се заплаща 50 лв. Сумата, се възстановява на клиента, като се приспада от стойността на техниката, закупена от АлимарКлима.
Условията са валидни  за извършване на предварителни огледи на територията на гр. София.
Извършване на предварителни огледи извън гр. София се заплаща 100 лв.